zondag 8 november 2009

Mount Meru

Ik word naast een gynaecoloog ook nog een echte berggeit hier. Afgelopen week heb ik lekker een weekje vrijgenomen om Mount Meru te beklimmen, na de Kilimanjaro de hoogste berg van Tanzania met 4562 meter. Op dinsdag ben ik met Flying Medical Service in een kleine 6-persoons Cesna naar Arusha gevlogen. Heeeeeeel toevallig was de piloot Ezra, degene waar Julia en ik 3 jaar geleden ook mee op pad waren. Dus ik mocht gelijk de stuurknuppel weer vast houden. Super!! Het schijnt dat je in 40 uur kunt leren vliegen.... Lijkt me wel wat :-)
- Met FMS onderweg, Meru en Kili begroeten ons -
- Omgeving van Haydom uit de lucht -
Samen met 2 Canadese meiden die in Haydom als vrijwilliger werken gingen we woensdagochtend op pad met heerlijk weer. De Kilimanjaro liet zich helemaal zien, iets wat niet veel voorkomt en nu wel 2 dagen op een rij! Wij waren natuurlijk getraind op Mount Hanang en zodoende legden we alle afstanden in no-time af. 's Nachts sliepen we in een hut. Ook hadden we 4 porters (geen idee waarom zoveel), een kok, een gids en een gewapende ranger om ons te begeleiden. Ik voel me soms zo koloniaal hier, hoe zou dat komen?
Eerst liepen we door een heel mooi bos, met aapjes, giraffen en buffels. Supergroen allemaal vergeleken met Haydom. Daarna werd de begroeiing lager en konden we genieten van supervergezichten van de Kilimanjaro. De laatste dag, de "summitday", liepen we over vulkaansteentjes en vulkaangruis. Mount Meru is namelijk net zoals alle hoge bergen in Tanzania een vulkaan.
- De eerste dag -
- Kilimanjaro bij zonsopgang, zeldzaam zonder wolken -
- Onderweg, omdat het zo mooi is! -
De laatste dag liep de wekker om 1.30 uur af, om om 2.00 uur klaar voor de start de toppoging te wagen. In Haydom hadden we de grootste lol met de voorbereiding gehad om lokale gebreide mutsen op de kop te tikken, die moesten natuurlijk mee naar de top - summitgear...!
Precies toen de zon zijn eerste straaltjes over de horizon liet schijnen stonden wij op de top, een beetje licht in het hoofd, maar verder geen verschijnselen van hoogteziekte. Wat fantastisch!! En wat een uitzicht. Kilimanjaro lag nog te slapen met zijn hoofd in de wolken.
Na een half uurtje waren we zodanig afgekoeld dat we weer moesten bewegen en toen zijn we in een keer 25 km en 2500 hoogtemeters afgedaald naar de uitgang van het park.
Je kan je voorstellen dat gisteren de beentjes een beetje stijf waren...
- Op de top van Mount Meru - Socialist Peak 4562 meter -
- Zonsopgang vanaf de top van Mount Meru -
- De krater van Meru -
- Kilimanjaro vanaf de top van Meru met zijn hoofd in de wolken -
- Op de terugweg met Kilimanjaro imposant op de achtergrond -
Nu ben ik weer "thuis". Bo ging helemaal uit haar dak toen ik arriveerde. Heerlijk is dat toch, dat er iemand blij is als je weer thuis bent :-)
Morgen weer aan de slag en dan nog 6 weekjes voordat ik weer naar NL kom!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ellen,

    Wel toevallig zeg, dezelfde piloot.
    Wat een avontuur en mooie shots.
    Maar goed dat ik er niet bij was!!

    Groetjes en veel liefs

    Papa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ellen, wat een avontuur en een prachtige foto's!! Super om zo mee te mogen genieten! Id leuk dat Bo je zo enthousiast ontvangt ;) Maar vast ook wel heerlijk om over een paar weekjes even naar Ned te komen toch? (als je daarna maar terug wil...) gr Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellen,ik zal nog eens proberen een reactie te plaatsen.Wij hebben je verhalen en foto's wel steeds bekeken. Leuk om je zo wat te kunnen volgen.Je hebt toch al veel bijzondere ervaringen opgedaan lijkt mij.Nog maar lekker wat werken en dan met de feestdagen genieten van je verblijf hier in Holland.
    Groeten, Ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje, met Ezra!!! Wat grappig! Dat is echt wel heel toevallig! Tot snel!!

    Liefs Juul

    BeantwoordenVerwijderen