zondag 9 augustus 2009

Beklimming van Mount Hanang

Vandaag ontsnapt uit Haydom en Mount Hanang beklommen, de vierde berg van Tanzania, op zo'n 60 km van Haydom.
Vanuit mijn tuintje ziet hij er uit als de onderstaande foto (de grijzige berg achter de heuveltjes), heel onschuldig. Maar hij is toch 3417 meter hoog en je bent een hele dag bezig als je in een keer omhoog en omlaag wilt.
Gistermiddag naar het aangrenzende dorpje Katesh gereden en een hotelletje opgezocht. Samen met twee Noorse meiden (waarvan een verpleegkundige op mijn afdeling) begon de volgende dag de klim. Om 6 uur op pad als het eerste licht uit het ochtendgloren ontwaakt. Het eerste deel klim je omhoog door bos en later grasland, daarna duurt een 2 uur durende klim over de rug van de berg naar de top.
En daar staan we dan!! Op de top, 4,5 uur later.
En dan dezelfde weg weer terug....
Heerlijk! En als je dan terugrijd over de stoffige Tanzaniaanse wegen, met de ondergaande zon en de silhouetten van een herder en zijn kudde en een acaciaboom... Dan is dat toch wel een van de goede redenen om jullie een jaartje achter te laten. Al moet ik eerlijk bekennen dat dat niet altijd zo makkelijk te beredeneren is. Mis jullie namelijk toch wel een beetje boel...

4 opmerkingen:

  1. super dat je het zo naar je zin hebt Ellen, was ook erg leuk jullie even hier te hebben in Dubai, geniet ze lekker! X Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Ellen,

    alweer lekker sportief bezig?! De wegen zullen daar wat minder zijn om te fietsen denk ik;-). Veel succes met je werk!
    Groeten,
    Bertho

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee zus
    wat ben je toch een stoer wijf :)
    gr broer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Marian Santegoeds20 augustus 2009 om 18:02

    ha ellen,
    ik ga weer proberen een berichtje te plaatse met hulp van noud. Je zou zo een boek kunnen schrijven met je verhalen erin. En ik lees vol verwachting jou verhaal. heel veel succes met je missie.
    gr. marian santegoeds

    BeantwoordenVerwijderen